U gebruikt een VEEL te oude Web-browser voor de website van VCO. Installeer een meer hedendaagse browser zoals Chrome, Firefox of Safari.

Het gebruik van Internet Explorer met een versie ouder dan versie 9 is momenteel totaal niet meer veilig om te surfen>, bijkomend werken ze enorm traag en geven ze vaak websites totaal verkeerd weer. Als webmaster van VCO heb ik dan ook beslist om deze browsers niet meer te ondersteunen! Het is enorm eenvoudig en veel beter voor uzelf en voor de wereld om een andere browser te installeren door simpelweg hier te klikken. Indien u dit niet kan of er een andere reden is waarom u nog steeds werkt met een browser uit de middeleeuwen stuur dan gerust een mailtje naar Bram Gerits

Andere clubs Facebook Wedstrijdverslagen Route-beschrijving Contact

VC Overpelt: De beginjaren

De club werd opgericht in 1966 onder de naam De Bokkerijders. De herenploeg begon in de provinciale reeks, maar kende begin jaren zeventig een enorm "boom" door enkele jaren na elkaar kampioen te spelen en te schitteren in de Belgische beker. De club is nooit in ere-divisie (toen nog eerste nationale) geraakt, halverwege de jaren zeventig bleek Ruisbroek ietsjes te sterk. Hierover is nog niet alles verteld en we komen er verder nog op terug.

In het zog van de heren geraakte ook de dames in de nationale reeksen. Toch kreeg de herenploeg de meeste aandacht en waren zij jarenlang het uithangbord van de club. Illustere namen zijn zeker: Leon Plas, Robert Michiels de broertjes Kwanten en Leppens en later de broers Scheelen en Jean Snoeks. Op bestuurlijk vlak mogen we zeker Raymond Palmaers en Michel Umans niet vergeten die al die jaren de club (ook in moeilijke tijden) trouw zijn gebleven.

Nu nog zijn Raymond (Mon) en Michel betrokken bij het volleybal. Mon als controleur van de scheidsrechters en Michel zetelt in de beroepscommissie. Begin jaren tachtig zakte de ploeg langzaam terug naar de provinciale reeksen, alleen de naam "Willem II" herinnerde nog aan het roemrijke verleden. Daarom werd enkele jaren geleden de naam van de club omgevormd naar V.C. Overpelt.

Willem II - Ruisbroek

In de zeventiger jaren speelde Overpelt (WillemII) om de titel in tweede nationale tegen het toenmalige Ruisbroek. Willem II speelde in die tijd in de turnzaal van de vakschool (Technish Instituut Overpelt), een thriller van een wedstrijd die in de 5de set werd stopgezet wegens te gevaarlijk.

Je moet weten dat er achter het veld ruw geschat 6 meter ruimte was en naast het veld 1,5 meter en er 700 toeschouwers aanwezig waren! Door de aanwezigheid van de vele supporters in de kleine zaal, liep de condens van het plafond op het plein. De wedstrijd is achteraf opnieuw gespeeld voor zo'n 500 supporters, omdat meer mensen de zaal niet binnen mochten. Overpelt verloor toen met 1-3.

De jeugdwerking

Jeugd staat in Overpelt op nummer één. In het seizoen 1995-1996 startte het nieuwe bestuur met de doelstelling meer leden en dus meer jeugd aan te trekken..

In het begin verliep het moeizaam, er was veel goede wil maar een gemis aan de nodige kennis en organisatie. In 1998 zijn we in het regio-project gestapt onder leiding van Jos Rutten. Dit was voor onze doelstelling een geschenk uit de hemel. We kregen niet alleen meer leden maar ook de kwaliteit van onze volleyballertjes ging erop vooruit. .

Overpelt vond je steeds terug in het onderste deel van de rangschikking maar stilaan schoven we op naar boven. Een paar jaar geleden speelde de Overpeltse meisjes-jeugd in elke gewestelijke reeks kampioen. Het niveau van het jeugdvolleybal is in Limburg flink gestegen en dat is vooral te danken aan de opleidingen via het regio-project. Zowel de trainers als de jeugd hebben hier baat bij.

Via het regio-project krijgen onze trainers de mogelijkheid om zich 8 maal per jaar bij te scholen op de regio-clinics. De jeugdtrainers krijgen binnen de club een forfaitaire onkostenvergoeding en de kosten vergoed om aan de regio- clinics deel te nemen. Op dit moment beschikken wij over 8 gediplomeerde jeugdtrainers. .